Bruktbilmagasinet

Dette bør du se etter når du kjøper brukt elbil

Er du på jakt etter en brukt elbil og lurer på hva mer du kan gjøre enn å sparke på dekket og titte ned på plastdekslene i motorrommet ved inspeksjon og prøvekjøring? Her kan du lese tips til hva du spesifikt bør se etter og kontrollere før kjøp av brukt elbil.

 

Du kan også lese følgene sak som tar for seg mer generelle tips ved kjøp av bruktbil: Dette bør du se etter når du kjøper bil brukt

Inspeksjon av funksjonalitet og utstyr

Det er mange tekniske funksjoner på en elbil. Disse krever tekniske oppdateringer og er derfor viktig å kontrollere før kjøp. Start med å se etter generelle oppdateringer for bilen i infotainmentsystemet i bilen og test om alt fungerer slik det skal. Her vil eventuelle feilmeldinger også være synlig.

Åpne- og lukkefunksjoner

På elbiler er det ofte ladeluker, bagasjeromsluker eller dører som styres elektronisk. Kontroller at disse fungerer som de skal. Dette er utstyr som blir brukt mye i hverdagen og krever fysisk vedlikehold for å fungere. Noen elbiler, som VW e-up! har et deksel som hindrer vanninntrening under ladeluken. Dette er en fin anledning for å sjekke om også den er på plass.

 

Mobilapplikasjon

De fleste elbiler har en egen mobilapp hvor man kan fjernstyre varmeapparat og andre nyttige funksjoner med bilen. Disse appene er utviklet for å forenkle bilholdet ditt. Merk at en del bilmerker tar betalt for hele eller deler av funksjonaliteten i appene. Hvor gode disse appene er varierer.Noen har et omfattende tjenestetilbud, mens andre er til liten hjelp. Du bør derfor sette deg inn i denne dersom dette er viktig for deg. Det er selvfølgelig mulig å bruke de fleste elbiler uten en app også, så her må du avgjøre hvor viktig dette er for ditt bruk.

 

Nordisk batteripakke

Noen bilmodeller har tilpassede batteripakker med varmepumpe for nordisk klima. Det er derfor viktig å sjekke med selger om bilen er beregnet for norske forhold. Varmepumpe er særlig viktig på kalde dager da den reduserer strømforbruket, noe som er bra for miljøet og rekkevidden. Det finnes imidlertid biler som fungerer godt også uten varmepumpe, dette bør selger ha erfaring med og kunne informere om.

 

Bremseskiver

De fleste elbiler regenerer strøm ved bremsing som går utover bruken av bremseskivene. Det kan føre til at bremseskivene blir mindre brukt og dermed ruster. Kjenn derfor om bremseskivene er ujevne og rustne ved åta på de med en finger. Gjør dette før du prøver kjører bilen, slik at bremsene ikke er varme.

 

Lytt etter knirk og ulyder ved prøvekjøring

Siden elbiler ikke lager motorstøy, kommer andre lyder tydeligere frem. Det gir deg mulighet til å oppdage eventuelle ulyder raskere. Ta med bilen til ulike veier og kjør over fartshumper for å raskt få oversikt over eventuelle ulyder, slik at disse kan bli utbedret før salg. Ofte er dette garantisaker på nyere biler.

Se også: Dette er fordelene med å velge bruktbil

Det skal være trygt å kjøpe brukt elbil

Uansett hvor du kjøper brukt elbil er det smart å gjennomgå stegene beskrevet ovenfor, men bilkjøp skal først og fremst være en positiv opplevelse. I MyCar gjør vi alt for at kundeopplevelsene skal være trygge, og alle våre biler er gjennomgått av våre bruktbileksperter. Våre kundeløfter sikrer at opplevelsen er førsteklasses - hver eneste gang.

Her kan du se vårt utvalg biler til salgs.

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon