Bruktbilmagasinet

Slik velger du din første bil

Du er 18 år og har nylig tatt førerkort, nå trenger du bare bil for å få friheten du har drømt om en stund. Din første bil er en bil du vil huske resten av livet, men er sannsynligvis ikke den fineste bilen du kommer til å kjøre.

Ofte velger foreldre og ungdommer den første bilen sammen. Foreldrene er fokusert på det økonomiske perspektivet og sikkerhet. 18-åringen er kanskje mer opptatt av utseende, merke og at den er kul.

Økonomi

I de aller fleste tilfeller er bil en dårlig investering dersom man ser kun det økonomiske perspektivet. Med unge sjåfører på toppen av ulykkes statistikken er det snarere snakk om å begrense tapet heller enn å gjøre en god investering.

Å velge brukt fremfor nytt er et naturlig grep. Du får mye bil for pengene, samtidig får du ikke det umiddelbare verditapet. Som 18-åring er du kanskje utålmodig, og kjøper du brukt får du førstegangsbilen med én gang.

Klikk her for å se alle bruktbiler på lager. Bruk filterfunksjonen for å enkelt finne en bil som passer budsjettet.

Som helt fersk sjåfør får du heller ikke maksimal rabatt på bilforsikringen din. Ved å velge en rimeligere bil blir forsikringskostnaden enklere å betjene. Det er imidlertid ikke uvanlig at de yngste sjåførene registrerer bilen og forsikringen på foreldrene, da opparbeides imidlertid ingen rabatt for andre enn foreldrene. Husk eventuelt å registrere deg selv som medeier av bilen. I noen tilfeller ser forsikringsselskapene på dette den dagen du selv skal etablere egen bilforsikring.

Sikkerhet

Sikkerhet er alltid viktig når det kommer til trafikk og bil. Foreldrene vil være trygge på at de har gjort det de kan for at barnet skal ha en trafikksikker bil.

Kjøreopplæring er en naturlig og viktig del av å sikre at den unge sjåføren holder seg trygg i trafikken. De mange sikkerhetsfunksjonene til bilen kan også hjelpe en uerfaren sjåfør å unngå uhell.

Førstegangsbilen bør ha følgende sikkerhetsfunksjoner:

-      Gode dekk på både sommer- og vinterstid

-      ABS-bremser

-      ESP (Stabilitets kontroll)

-      Parkeringssensorer

-      Nødbremsassistent

-      Aktiv filholder

Størrelse

Hvor stor eller liten bil du bør velge avhenger av behov. Mange velger en liten bil som er lettkjørt og oversiktlig som førstegangsbil.

Om du spiller golf, ofte drar på skitur eller har andre hobbyer som krever god plass bør du ta hensyn til dette. Også om bilen skal brukes på lengre turer med mer enn én passasjer kan det være verdt å velge en litt større bil som en sedan, stasjonsvogn eller SUV.

Den første bilen kan være kul

For mange 18-åringer er det å ha en bil som er kul viktig, andre vil bare ha en bil som tar de fra A til B. Heldigvis finnes det nok av biler å velge mellom i begge kategorier uten at det må gå på bekostning av behovene ovenfor.

Hva som er en kul bil er ikke universelt, for enkelte kan det være nok at den er rød eller sort, eller at den har litt større hjul og felger enn det som er vanlig. Andre er opptatt av bilmerke, at den har et sporty utseende eller et bra lydanlegg. Eller alt det..

Enkelte kan også være opptatt av å ha en sportslig bil og ønsker seg kanskje litt ekstra hestekrefter. For de fleste er ikke dette nødvendig, her er det fornuft og økonomi som bestemmer.

Hos MyCar finner du alltid et stort utvalg brukte biler i ulike størrelser, priskategorier og grad av kulhet og vi hjelper deg gjerne med å finne din første bil. Besøk en av våre butikker eller se alle våre biler.

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon