Bruktbilmagasinet

Derfor bør du selge bilen til en forhandler i stedet for kommisjonssalg

Å selge en bruktbil kan være en omfattende prosess, og mange bileiere ønsker å la en profesjonell aktør håndtere dette for seg. Alle ønsker samtidig å få mest mulig igjen for bilen som selges, og da kan kommisjonssalg virke fristende. Alternativet er jo å selge bilen selv, eller til en forhandler. Selger du bilen selv kan du oppnå markedspris, men da er du personlig ansvarlig for varen du selger. Selger du bilen til en forhandler vil du trolig få en litt lavere pris, men alt ansvar for bilen overføres til forhandleren. Er ikke da kommisjonssalg en gyllen middelvei? Nei – og her skal vi forklare deg hvorfor kommisjonssalg fort kan bli en mye mindre lønnsom løsning.

Risikoen ved kommisjonssalg

Hvis du lar en kommisjonsselger selge bilen din er det du som sitter igjen med alt ansvar i etterkant av salget. Ved kommisjonssalg er det du som er bilselgeren, og sitter dermed igjen med alt ansvar for eventuelle reklamasjoner fra den nye bileieren. Dette til tross for at bilen er kjøpt i en bilbutikk. Bilbutikken formidler kun salget, de eier ikke, og garanterer derfor heller ikke for varen. I verste fall blir kjøpet hevet, og da må du ta bilen tilbake og refundere hele kjøpesummen, inkludert honoraret til kommisjonsfirmaet.

En av de største fordelene ved å selge bilen din til en forhandler er tryggheten du har i etterkant av salget. Selger du bilen din til en bilforhandler er det denne bedriften som har alt ansvar for bilen etter de har kjøpt den av deg.

Få et tilbud på bilen din fra MyCar nå

Pris og verdi

Mange tror at kommisjonssalg vil resultere i en høyere salgspris for bilen deres. En kommisjonsselger frister ofte med at han kan selge bilen for en høyere verdi enn du kan som privatperson mens selger du bilen din til en bilforhandler må du forvente en lavere pris enn markedspris, og dette er på grunn av både risikoen du unngår og for at bilforhandleren skal kunne tjene noe på å selge den videre når de tar på seg alt ansvaret for bilen.

Motor.no har skrevet en artikkel om hva du bør sjekke før du selger bruktbilen din. Her har de avdekket noen viktige punkter som du bør være klar over før du lar en kommisjonsselger selge bilen din.

Som artikkelen i motor.no beskriver har det vært flere tilfeller hvor useriøse kommisjonsfirma selger bilene for mer enn hva som oppgis til bilens eier. I tillegg til å ta noen titalls tusen i honorar for selve kommisjonssalget, oppgis en lavere salgssum til opprinnelig eier av bilen. Det «usynlige»mellomlegget beholder bedriften.

Ved salg via kommisjonsforhandler gir du fra deg bilen lenge før du mottar pengene fra kjøperen av bilen. Da risikerer du å stå uten hverken bil eller penger i en lengre perioden, frem til bilen blir solgt. Selger du bilen din til MyCar får du pengene for bilen på konto i løpet av 24 timer.

Selg bilen trygt og enkelt til en forhandler

Salg av bil til en forhandler gir en enklere og mer strømlinjeformet prosess. Så fort du har akseptert salgsprisen og signert avtalen, er du fritatt alt ansvar for bilen. Da vil bilforhandleren ta seg av bilsalget og bære det fulle ansvaret for bilen i etterkant.

Vi i MyCar er på jakt etter flere biler og ønsker å gi deg et pristilbud på bilen din. Få et pristilbud fra oss i dag.  

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon