Bruktbilmagasinet

Garantiutløpstest – dette bør du gjøre før garantien utløper

I det garantien på bilen din utløper øker din økonomiske risiko. Feil som oppdages etter garantiens utløp må dekkes med egen lommebok. Derfor kan det lønne seg å gjøre en garantiutløpstest når garantien nærmer seg slutten.

 

I denne artikkelen kan du lese mer om garanti og hva en garantiutløpstest egentlig er og hvorfor dette kan lønne seg.

Hva er en garanti?

Når du får en garanti er dette i praksis lovnader om, i dette tilfelle bilen og kjøpet av den, utover det som angitt i kjøps- og forbrukerkjøpsloven. Du får med andre ord rettigheter utover det lovgivningen gir deg. Disse rettighetene gir deg som forbruker rett til å få en kostnadsfri utbedring av en feil eller mangel som oppstår innenfor garantitiden, gitt at denne dekkes av garantiens innhold.

 

Hvilke feil og mangler som dekkes av garantien varierer – du bør derfor sette deg inn i dette når du kjøper bilen. Du har krav på å få denne utlevert skriftlig om du kjøper bil av en forhandler og garantien skal være skrevet på en måte som er enkel å forstå. Det er verdt å merke seg at du som kjøper av bilen ikke trenger å dokumentere at feilen lå der da bilen ble kjøpt.Det holder at feilen blir synlig eller merkes og meldes inn til selger innen garantitiden – vi anbefaler at dette gjøres skriftlig.

Hva er en bruktbilgaranti?

Kjøper du en ny bil får du også nybilgaranti. Denne kan for eksempel ha en varighet på 5 år eller 100 000 kjørte km – avhengig av hvilken av disse som inntreffer først. Feil oppdaget og meldt inn før en av disse inntreffer kan dekkes av nybilgarantien. Garantien følger som regel bilen og ikke kjøper, skal du kjøpe en relativt ny bruktbil bør du derfor sjekke om nybilgarantien medfølger.

 

En bruktbilgaranti er noe du får om du kjøper en bil av forhandler, som MyCar. Bruktbilgarantien har vanligvis en kortere varighet enn en nybilgaranti, men gjelder også eldre biler hvor nybilgarantien har gått ut. Innholdet og hva som dekkes kan også varierer fra bil til bil og forhandler til forhandler. Sett deg derfor inn i garantien du tilbys før du kjøper bilen.

Dette er en garantiutløpstest

Før garantiperioden går ut anbefaler vi at du tar med bilen din på en garantiutløpstest. Dette tilbys av NAF og en rekke merkeverksteder. På testen undersøkes en rekke definerte kontrollpunkter og du får en tilstandsrapport på bilen din.

 

Avdekkes feil og mangler som faller inn under garantien kan du bruke denne rapporten i forbindelse med et garanti- eller reklamasjonskrav. Finner du feil som du ikke var klar over, og som du trolig ikke hadde lagt merke tilfør etter at garantien løp ut har testen trolig spart deg mye penger.

 

Merk at en garanti ikke dekker alle feil som oppstår i en garantiperiode. Hva som dekkes defineres i vilkårene. Feil på grunn av brukerfeil faller ofte utenfor, slitasjedeler som er ment å vare lengre enn garantien dekkes ofte. Merk også at for best mulig beskyttelse er det viktig at du sørger for at bilen blir levert på planlagt service – i enkelte tilfeller er dette et krav i forbindelse med garantien.

 

Vi anbefaler deg å sette deg inn i vilkårene og bruke bilen slik den er ment til å brukes. Har du noen spørsmål om vår bruktbilgaranti kan du besøke en av våre butikker. Og trenger du hjelp med å finne deg en ny bil, hjelper vi deg gjerne med det også.

 

Se vårt utvalg pent brukte biler her

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon