Bruktbilmagasinet

Tipsene som gir deg en glad og sikker hund på bilturen

Hunden er en del av familien, og det er naturlig at den skal være med på biltur. Hvordan sørger du for at både firbeinte og tobeinte trives, og har det best mulig på turen? Det er mye å tenke på, og her kan du lese mer om det viktigste.

Sikkerhet er alltid viktigst

Som med menneskelige passasjerer er sikkerhet førsteprioritet, også for hunden. Hund skal helst fraktes i egnet bur plassert, og festet i bilens bagasjerom. Et egnet bur er et hundebur som er beregnet for transport i biler. Dette er bur som lar seg feste på en skikkelig måte, og som tåler trykk påkjenningen som oppstår ved bråbrems eller kollisjon. Pass på å plassere buret så nærme bakseteryggen som mulig, for minst mulig bevegelse ved bråbrems.

Ikke alle biler har plass til et stort hundebur i bagasjerommet. Da må hunden sitte i et sete og du bør benytte deg av en spesialsele. Selen fester du i det vanlige beltefeste, noe som sikrer deg og hunden. Hunden bør ikke være i et bagasjerom uten vindu eller kontakt med kupeen.

Hvorfor er det viktig å sikre hunden i bil?

En løs hund inne i kupeen kan være svært forstyrrende forfører, noe som kan resultere i farlige situasjoner. Tenk også over at løse gjenstander mangedobler vekten sin ved en kollisjon. En hund som veier 6 kg.vil veie over 800 kg ved krasj i høy fart. Din firbeinte venn kan med andre ord bli svært farlig om du kolliderer.

Hunden skal også ha en god tur!

Alt blir enklere og mye triveligere når alle i bilen har det bra – også hunden. Med noen enkle forberedelser og hensyn underveis blir bilturen fort en suksess.

Gå en tur med hunden før dere kjører. Når dere er på veien er det viktig at hunden får nok luft. Vær derfor raus med frisk luft, men vær oppmerksom på at for mye luft kan tørke ut hundens øyne.

Skal dere langt er det også viktig å stoppe underveis. Ta gjerne en liten runde med hunden under stoppet slik at den får snust, tisset og strukket på beina. En hund i frisk luft og bevegelse er en lykkelig hund. Husk også drikke! Kaldt og friskt vann er alltid en vinner.

Og viktigst av alt. Forlat ALDRI hunden i bilen. En slik avgjørelse kan sette hundens liv og helse i fare. På varme dager er bilen nemlig en ekstrem varmefelle. Unntaket er dersom du har «Dog mode» i bilen – da står Air Conditionen på og holder bilen kjølig. Bind heller aldri hunden fast i bilen når du skal en liten tur innom en butikk eller bensinstasjon. Dette kan få fatale konsekvenser om hunden glemmes i det man kjører.

Hunder blir også bilsyk

Den enkleste måten å unngå bilsyke på er å gjøre hunden bilvandt allerede når den er valp. Kjør først korte turer, og øk avstanden etter hvert. Det er viktig at du venner valpen til korrekt sikring fra første tur. Plasser derfor valpen i bur eller sele fra første tur.

 

Det finnes medikamenter som demper bilsyke hos hunder dersomhunden din sliter. Besøk veterinær for hjelp og råd.

 

Setter du sikkerhet og komfort for hunden i førersetet, ligger alt til rette for fine kjører turer med hund. Vi ønsker deg og hunden en fin tur i bilen, og trenger du hjelp til å finne en ny bil for deg og hunden hjelper vi deg gjerne. Hos våre butikker og i nettbutikken vår finner du alltid et stort utvalg pent brukte biler som passer hunder i alle størrelser.

 

Voff voff – god tur

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon