Bruktbilmagasinet

Slik får du meg deg sykkelen på biltur

Som sykkelentusiast har du ofte behov for å ta med sykkelen i bilen. Dette kan være på ferie, eller fordi du skal på en sykkeltur som ikke starter og slutter hjemme. Ofte må også barnefamilier ha med sykkel da barna sykler rundt og ofte må hentes hjem igjen.

Plass til sykkel i bilen?

Det er sjelden man har plass til en sykkel i bilen. Har du et romslig bagasjerom kan du få plass der om du tar av et hjul eller to. Velger du denne løsningen er det viktig at du sikrer lasten din. En sykkel veier endel og kan gjøre stor skade i en ulykke. Fordelen med å ha sykkelen inne i bilen er at du slipper ekstrautstyr, og at sykkelen holdes ren og pen.

Sykkelstativ på baksiden av bilen

Den vanligste løsningen for transport av sykkel er å ha et sykkelstativ festet til tilhengerfestet eller bakluken på bilen. Ulempene med dette er at disse kan blokkere tilgangen til bagasjerommet og at sykkelen blir skitten. Fordelene er at det er enkelt å ta sykler av og på, og at det ofte er plass til flere sykler.

 

Velger du sykkelstativ på baksiden av bilen må du være påpasselig med å feste sykkelen på riktig måte slik at den ikke skraper opp bilen eller i verste fall faller av i fart. Du må også huske at skiltplaten må være synlig. Det er mulig å kjøpe ekstra skiltplater for å feste på stativet, mange stativ har også et feste for dette.

 

Vær oppmerksom på at et sykkelstativ med flere sykler veier en del – spesielt om du skal ha med elsykler. Sjekk derfor hvor mange kilo du kan ha på kroken og husk at dette er en del av nyttelasten på bilen din.  

Takstativ for sykkel

En tredje mulighet er å ha sykkelstativ på taket. Fordelene med dette er at du får fri tilgang til bagasjerommet ditt, og du kan få plass til flere sykler. Det er tyngre å løfte sykkelen opp på et takstativ, men det er relativt enkelt å montere den på taket. En annen ulempe er at bilen blir betydelig høyere, noe du må være oppmerksom på når du kjører tuneller eller i parkeringshus. Et godt råd er derfor å ha en lapp med høyden på bilen inkludert sykler lett synlig i bilen, slik at du ikke glemmer at du har sykler på taket.

 

Også med takstativ skal du vite hvilken vekt bilen din tåler. Her er det taklast du må sjekke i vognkortet, i tillegg til nyttelasten.

Når du har sykkelen på utsiden av bilen

Både med sykkelstativ på tak eller bak er riktig montering og sikring av last viktig. I en ulykke kan disse gjøre stor skade. Er ikke sykkelen eller stativet montert riktig kan du også skade din egen bil – noe som kan bli kostbart.

 

Se også: Slik organiserer du bagasjerommet smart og trygt for hverdagen

Sykler er kostbare og stjeles ofte. Har du behov for å gå fra bilen mens du har syklene på bilen bør du også ha en måte å låse syklene på. Mange stativ har løsninger på dette, om ikke kan du bruke en tradisjonell sykkellås.

 

Er du på jakt etter en pent brukt bil? Vi hjelper deg å finne riktig bil til dine behov – med mulighet for sykkelstativ både bak og på tak. Ta kontakt med oss for en bruktbilprat.

Se vårt utvalg biler

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon