Bruktbilmagasinet

Test plassen i bagasjerommet før du kjøper ny bruktbil

Når du er på jakt etter ny bruktbil er det mange faktorer å vurdere, fra ytelse og drivstoff til sikkerhetsfunksjoner og komfort. En viktig, men ofte undervurdert faktor er størrelsen og utnyttelsen av bagasjerommet.

Enten du er en familie som trenger plass til barnevogner og sportsutstyr, eller en person som liker å dra på turer, kan manglende bagasjeplass bli en kilde til frustrasjon og begrensninger i hverdagen. Derfor er det avgjørende å teste plassen i bagasjerommet før du tar den endelige avgjørelsen om å kjøpe bil.

Fleksibilitet og utforming

Bagasjerommet i en bil bør selvfølgelig være stort nok for alle dine behov, men vel så viktig er utformingen av både selve bagasjerommet og bagasjeluken. Det stor forskjell på hvor enkelt det er å fylle et bagasjerom ut fra hvordan bagasjeluken og selve bagasjerommet er utformet. Et enkelt eksempel er at det er enklere å få inn en barnevogn i en stasjonsvogn enn i en sedan sidenbagasjeluken er større.

Mange biler har også fleksible løsninger for tilpasninger av baksetene for å gimer plass i bagasjerommet. Noen biler har ekstra lavt gulv i bagasjerom somgjør at høyden blir god til tross for at dybden er kort. På den måten får bagasjerommet et høyere volum, men slike bagasjerom er ofte vanskeligere å utnytte hvis detskal fylles med bagger, kofferter eller andre større eiendeler.

Uavhengig av oppgitt bagasjeromsvolum er det viktig å vurdere bagasjerommet når du skal kjøpe ny bruktbil, og om det vil være enkelt å laste og losse typiske gjenstander du vil ha med på turen.

Familievennlig bagasjerom

Barnefamilier har ofte høyere krav til bagasjeplassen i enbil enn andre. For mange er det viktig å ha plass til barnevogner,fritidsutstyr og annen bagasje til hele familien. Når familien skal ha nybruktbil er det derfor viktig å prøve ut bagasjeplassen nøye.

Vi anbefaler deg å prøve ut bagasjeromsplass med de største gjenstandene du vanligvis har med deg på biltur, og se om du får plass til det du trenger. Foren barnefamilie er ofte barnevogna avgjørende å få med seg. Å ha nok plass vil bidra til å gjøre familieeventyr mer praktiske og skape mindre stress.

Ved behov bør du også se etter andre praktiske løsninger på bilen som mulighet for å montere skiboks, bagasjeboks på hengerfeste og muligheten for å dra henger.  

Sikkerhet

I tillegg til størrelsen og praktiskheten til bagasjerommet,bør du også vurdere sikkerhetsaspektet. Sørg for at du får med nok bagasje utenat den blokkerer sikten din gjennom bakvinduet. Det er også viktig å sikrelasten i bagasjerommet slik at passasjerene ikke risikerer å få gjenstander overseg ved en bråbrems eller ulykke.

 

Se også: Slik organiserer du bagasjerommet smart og trygt for hverdagen

Test bagasjeplassen ved kjøp av bruktbil hos MyCar

Hos oss i bruktbilkjeden MyCar har du muligheten til å teste plassen i bagasjerommet før du tar den endelige avgjørelsen om å kjøpe en ny bruktbil.

Som en ekstra tjeneste har vi tilgjengelig et sett med kofferter i ulike størrelser i alle våre butikker. Dette koffertsettet er spesielt utvalgt for å gjenspeile vanlige gjenstander som folk ofte tar med seg i bilen, enten det er på forretningsreiser, familieferier eller helgeturer. Koffertene er i standardstørrelser og levert fra Europris, som har et stort utvalg av kofferter til alle formål.

Se Europris utvalg av kofferter her

Med kofferter i forskjellige størrelser vil du kunne vurdere både bredden, lengden og dybden av bagasjerommet. Ved å ha disse koffertene tilgjengelig når du besøker butikkene våre, kan du enkelt bruke de til å teste bagasjeplass i bruktbilen du vurderer å kjøpe.

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon