Bruktbilmagasinet

Slik organiserer du bagasjerommet smart og trygt for hverdagen

I en travel hverdag fylles ofte bagasjerommet med rot. Enten fordi du oppbevarer bager eller utstyr der, eller når du fyller det med handleposer eller pikk-pakk. Dette er ikke bare upraktisk, men også farlig. Det finnes heldigvis metoder og produkter som kan hjelpe deg å holde orden.

 

I tillegg til at det ser rotete ut kan løse gjenstander i bagasjerommet fort bli farlig ved kraftig nedbremsing eller kollisjon. Har du for eksempel en ryggsekk på 3 kg og må bråstoppe fra 50 km/t, vil denne ifølge Trygg Trafikk bli kastet fremover med en kraft tilsvarende 90 kilo. Gode løsninger i bagasjerommet er derfor både praktisk og viktig for sikkerheten.  

Slik pakker du bilen trygt

  • Det tyngste objektet du har med deg bør legges nederst og lengst inn i bagasjerommet. Er objektet svært tungt bør du stroppe dette fast.

  • Lettere gjenstander kan legges øverst, men bør ikke være høyere enn nakkestøttene på baksetet. I de tilfellene dette ikke holde bør du bruke bagasjenett eller bagasjeromsgitter. Merk at du ikke kan stable så høyt at du ikke ser ut bakvinduet.

  • Løse gjenstander i kupéen bør legges under setet, i hanskerommet eller sikres med bilbelte.

Tips som gir orden og trygghet

Når du skal lage et system for orden og trygghet i bagasjerommet ditt må du ta utgangspunkt i egne behov og bruksområder. Hvilke muligheter som allerede finnes i bilen varierer også. Noen biler har praktiske smårom og skuffer. Mange biler kommer også med lastekroker i bagasjerommet som både bidrar til sikkerheten og holder handleposer stående.

 

Bagasjenett

Et bagasjenett reduserer sannsynligheten for at løse gjenstander fra bagasjerommet kastes fremover ved bråstans. Dette følger med enkelte biler, men kan også kjøpes løst.

 

Bagasjeromsgitter

Et trygt og fysisk skille mellom bagasjen og kupé som sikrer bagasjen på beste måte. Som bagasjenett hindrer gitteret at løse gjenstander kan bevege seg fremover i bilen ved nedbremsing.

 

Bagasjeromboks

Har du ofte mange små gjenstander i bagasjerommet kan en bagasjeromboks være nyttig. Her får du små og store rom som du kan legge ting i. Her kan du også bruke plastkasser. Dersom denne ofte lastes tung kan disse stroppes fast.

 

Stropper

Det kan være smart å ha stropper i bilen, slik at du har de klar den dagen du skal ha med tung last.

Smart å ha med

Du skal alltid ha varselstrekant og refleksvest tilgjengelig i bilen. Det er påkrevd. Selv om det ikke er påkrevd av loven er det lurt å ha et «bilsett» med lommelykt, spade og førstehjelpsskrin i bilen. Settet kan også inneholde verktøy, som kniv, teip, skiftenøkkel og nødlader til mobilen. Da stiller du forberedt i uforutsette situasjoner.

 

Vi i MyCar ønsker deg en trygg trafikkhverdag. God tur.

Vil du lese flere tips? Gå til bruktbilmagasinet

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon