Bruktbilmagasinet

Slik finner du den perfekte hyttebilen

Riktig hyttebil har alt å si for en behagelig reise til hytta. Her kan du lese mer om hvilke egenskaper du bør se etter når du velger din neste hyttebil.

I Norge finnes det omtrent 500 000 hytter, det betyr at det er omtrent 1 hytte per 10. nordmann. Og det er lett å forstå at så mange setter pris på hyttelivet, så naturskjønt og turvennlig landet vårt er. Det betyr også at veldig mange pakker bilen full av ski, turutstyr, badmintonsett og kofferter hver eneste helg.  

Dette bør du se etter når du velger hyttebil

Enkelte krav til hyttebilen er relativt universelle, mens de fleste avhenger av familiesituasjon, hvor hytta ligger, og hvilke andre hverdagsbehov bilen skal løse. De fleste er enige i at den ultimate hyttebilen har firehjulsdrift og har masse komfort, både som passasjer og fører. God plasser også et universelt krav, men her er behovet, og dermed også løsningen individuell.

Et viktig spørsmål ved valg av hyttebil er hvor mange som skal være med. Har du en stor familie, eller er dere bare 2 stk. som reiser? Dette avgjør både hvor mye plass du trenger til bagasje, men også komfort og plass i baksetet. Husk at du som regel trenger mer plass til bagasje på vinteren. Ta også høyde for hund eller andre kjæledyr, du kan også kan trenge plass til bur. Hvis du ikke trenger en bil med stor plass i hverdagen, kan skiboks på taket og lasteboks på hengerfestet være gode alternativer til ekstra plass når du skal på tur. Da er det viktig at bilen din er tilrettelagt for å ha slikt tilleggsutstyr.

Klikk her for å se stasjonsvogner med firehjulsdrift.

Hvor hytta ligger og hvordan veien er dit må være med i vurderingen. Mens skogsvei, vinterføre og bratte bakker stiller høye krav til bilen, når alle biler frem til en sommerhytte ved sjøen med god vei. For de fleste som drar på hytta på vinterhalvåret er 4x4 en selvfølge. Høy bakkeklaring gir både mer komfort og gjør det enklere å komme frem på snødekte skogsveier.

Se SUV-er på lager nå.

Kjøre elbil til hytta?

SUV-kategorien har lenge vært et populært valg som hyttebil. De siste årene har denne kategorien blitt fylt opp av elbiler. Men hvor egnet er egentlig elbil som hyttebil?

Også på dette spørsmålet må vurderingene gjøres individuelt. Ting du må vurdere er avstanden til hytta, hvilke lademuligheter som finnes, både underveis og på hytta og eventuelt hvor mye utstyr du har med.

Rekkevidden til elbiler er ofte tydelig annonsert, husk imidlertid at den kan være lavere ved lave minusgrader. Ta også med i vurderingen at du ofte kan oppleve kø inn og ut av de store byene på de vanligste inn- og utreisetidspunktene. I Norge finner du ladere og hurtigladere de fleste sentrale steder, sett deg likevel inn i lademulighetene i nærheten av hytta. Bruker du over 50% av batteriet på vei til hytta, kan det også være smart å installere lader på hytta.

Se vårt utvalg elektriske SUV-er.

På grunn av alle batteriene veier elbiler generelt mer enn forbrenningsbiler. Dette gjør at lastevekten kan være lavere enn det du er vant til. Har du mye og tung bagasje eller henger med båt eller kano til hytta bør du sjekke laste- og hengervekten før du drar. Et tips her er å handle dagligvarer når du er fremme.

Hyttebilen må også håndtere hverdagen

I de fleste tilfeller har ikke en bil som håndterer helgenes hytteturer særlige problem i hverdagen. Mandag-fredag er for mange til og fra jobb, skole, barnehage og butikken. I enkelte tilfeller kan man ha behov som stiller andre krav til bilen; dårlige parkeringsmuligheter i byen, plass til flere ved samkjøring eller krav om å kjøre elektrisk fra jobben.

Uansett hvilke krav du har til din neste bil hjelper vi deg gjerne med å finne riktig bil til deg. Besøk en av våre butikker i Bergen, Stavanger eller Oslo, eller ta kontakt via skjema nedenfor for en uforpliktende bruktbil-prat.

Les mer om fordelene med å velge bruktbil.

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon