mycar.no

Bruktbilmagasinet

Slik får du med ski i bilen

Skal du ha med ski i bilen? Her finner du våre tips til hvordan du enkelt og sikkert får med deg skiene på biltur.

Inne i bilen

Dersom du ikke skal ha med passasjerer i baksetet eller mye bagasje kan du få plass til skiene inne i bilen. Kanskje skal du bare kjøre 15minutter for å gå en kveldstur i lysløypa? Noen biler har en gjennomlastningsluke i baksetet, mens i andre biler må du legge baksetet ned.

 

Som med alle andre løse gjenstander i bilen bør skiene sikres.I en ulykke kan løse ski og staver gjøre stor skade. Bruk lastekrokene i bilen for å sikre skiene dine. Oppbevarer du skiene i en skipose kan de bli enklere å sikre. En skipose gjør også at du reduserer faren for å skade interiøret med skarpe kanter og hindrer i tillegg at snø smelter inne i bilen din.

Skistativ eller takboks

Den tryggeste og mest foretrukne måten å få med seg ski i bilen er på taket, enten på et skistativ eller i en takboks. Et skistativ er enkelt å nå opp til, og du har skiene lett tilgjengelig. En takboks er også enkel å bruke, men her må du ofte litt høyere opp for å sikre skiene i takboksen. For å beskytte skiene dine mot vær og vind bør du også her putte skiene i en skipose.

 

Fordelene med takboksen er at du også kan få plass til sko, hjelmer og annet utstyr, samtidig som du beskytter det mot været. En annen fordel er at takboksen lager mindre støy enn gjenstander festet til et skistativ. Husk at det finnes en rekke ulike bokser, velg derfor en som er tilpasset din bil.

 

De fleste skistativ og takbokser er enkle å montere på bilen.Det er dog viktig at du monterer disse riktig. Med løse gjenstander på biltaket kan du gjøre stor skade, enten på bilen eller i verste fall i en ulykke.

Sjekk hva bilen er godkjent for

Skal du ha skistativ eller takboks, eller hvilken som helst annen last på taket må du sjekke hva tillatt taklast er på din bil. Dette finner du i vognkortet på bilen din. Husk også at totalvekten på bilen ikke kan overskride maks nyttelastvekt på bilen din.

 

Er du på utkikk etter en god bil og skal bruke denne til og fra skiløypa? Vi hjelper deg gjerne å finne riktig bil for dine behov. Besøk en av våre butikker, eller se vårt utvalg biler.

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon