Bruktbilmagasinet

Vedlikehold av bil – Enkle grep du kan gjøre selv

Med noen enkle grep kan du forlenge livet til bilen din selv om du ikke har greie på bil. Her finner du 5 tips til enkelt bilvedlikehold alle kan gjøre selv.

Vask bilen regelmessig

Når du vasker bilen, beskytter du bilen mot rust. Har du en bil som skal leve i mange år fremover kan du vaske bilen så ofte som én gang i uken. Du bestemmer selv om du vil vaske på automat eller i egen oppkjørsel. Vasker du i automat må du være klar over at børsten kan lage små riper i lakken som kan føre til rust – velg derfor børsteløs vask i automaten.

 

Husk også å vaske dekk og felger når du først er i gang.

Poler bilen 2 ganger årlig

En enkel huskeregel er å polere bilen omtrent samtidig som du tar vår/høst-rengjøringen i huset. Start med å avfette og vaske bilen grundig, slik at du starter med en helt ren bil. Poleringen beskytter og forlenger levetiden til lakken.

 

Samtidig som du vasker bilen bør du se etter skader i lakken, slik at du kan fikse dette før det blir et større problem.

Sjekk olje regelmessig

Har du bil med forbrenningsmotor bør du sjekke oljenivået på bilen din regelmessig. Husk at bilen må stå rett og at motoren bør ha vært skrudd av i 5 minutter før du peiler oljen. Er nivået for lavt bør du etterfylle.

Kraftig nedbremsing

Har du en el- eller hybridbil bør du regelmessig gjøre kraftige nedbremsinger. Siden batteriet normalt bruker nedbremsingen til strømgenerering slites ikke bremsene på samme måte. Salt og skit som legger seg på bremsene fjernes dermed ikke. Dette hindrer også at det danner seg rust på bremseskivene. Sørg derfor for å gjøre kraftige nedbremsinger med jevne mellomrom.

Bytt vindusviskere og fyll vindusspylerveske

Begge deler er først og fremst viktig for trafikksikkerheten, men i verste fall kan dårlige vindusviskere skrape opp frontruten din. Begge deler finner du i alle bensinstasjoner langs veien.

 

Lykke til med bilholdet!

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon