Bruktbilmagasinet

Vår oppsummering av bruktbilåret 2022

2022 er snart over og det har vært et spesielt bilår. Vi iMyCar har etablert oss som en bruktbilkjede og har snart 4 butikker i landets største byer. Her kan du lese hvordan kjededirektør i MyCar, Morten Brurud, oppsummerer året 2022.

Morten, hvordan vil du oppsummere 2022?

 

- Det har vært et veldig spennende år. Bruktbilmarkedet har vært godt og vi har benyttet tiden til å rigge oss for vekst og volum. Nå har vi en god og solid organisasjon, og vi er mange erfaringer rikere.

Morten Brurud, kjededirektør i MyCar

Stor etterspørsel og leveringsproblemer

I 2022 har leveringsproblemer hos nybilforhandlere og høy etterspørsel etter elbiler ført til høye priser på brukte biler.  

 

- Det har vært stor prisvekst på flere modeller. Særlig overraskende var det at rimelige biler som Nissan Leaf og Hyundai Ioniq økte mye i pris. Sistnevnte var i en periode opp 20 %. En annen ting som har overrasket, er hvor populær Kia E-niro er blitt. Her har Kia tydeligvis truffet veldig godt på pris, rekkevidde og garanti. De som kjøper denne bilen, får mye bil for pengene, forklarer Morten.

 

- Leveringsproblemene til nybilforhandlerne har også medført gode forhold for bruktimport. Jeg tror det er en betydelig mengde såkalte «endags-registrerte» elbiler fra utlandet som har funnet veien til Norge det siste året.

 

I det siste har vi sett en økning av biler til salgs. Morten tror dette har med at det nå er flere nye biler tilgjengelig og mange biler som utleveres før nyttår.

 

- Når mange biler leveres ut blir det mange biler til salgs på finn. Det gjør at vi nå ser at prisene synker og kanskje normaliserer seg igjen, sier han.

MyCar-året

Med tre butikker, og en fjerde like om hjørnet, er MyCar iferd med å etablere seg som hele Norges bruktbilkjede.

 

- Det er litt tidlig å si for mye om endelig resultat, men vi er godt fornøyde med antallet biler vi har solgt. Omsetningsmessig har vi levert over budsjett. Prestasjonen for vårt første driftsår har alt i alt vært ok, forklarer Morten.

 

Av høydepunkter trekker Morten fremflytting til nye lokaler i Bergen, kjøpsløsning på nett, samt etablering av MyCarTrondheim.

 

- Det var viktig å få en større og bedre butikk i Bergen. Nå har vi plass til langt flere biler og ligger godt synlig fra veien. Butikken i Trondheim åpner i januar og vi gleder oss over å endelig være representert i aller de fire største byene i landet. Kjøp på nett er en viktig kanal for å nå ut til hele landet, og selv om volumet her er lite er dette en av de digitale løsningene vi ønsker å jobbe videre med, forklarer Morten.

 

Hvordan ser du for deg at bruktbilåret 2023 blir?

 

- 2023 kommer til å by på nye utfordringer, men også muligheter. Vi kommer til å satse på vekst. Vi har nå 4butikker og vi føler oss sikre på at vi har riktig organisasjon for å lykkes.

 

- Jeg tror markedet vil normalisere seg. Tilgjengeligheten på brukte biler blir bedre, noe som vil gjøre det enklere for kunden. På grunn av strømprisene tror jeg også at flere vil vurdere fossil- og hybridbil. Også blir det spennende å se hvor mye den reduserte kjøpekraften vil påvirke markedet, avslutter Morten.

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon