Tesla Model 3

2019-

Tesla Model 3

2019-

Tesla Model 3

2019-

Norges mest solgte bil i 2021
Bygget for sikkerhet
Stort bagasjerom på 425 liter

Ledende teknologi og gode kjøreegenskaper til riktig pris. Velg brukt Tesla Model 3.

Helt siden den kom i 2019 har Tesla Model 3 utfordret konkurentene på teknologi, ytelse, plassutnyttelse, kjøreegenskaper og pris. At bilen passer mange behov gjør at den er svært populær. Her kan du lese mer om hva som skiller de ulike modellene og hva du bør se etter når du kjøper en brukt Tesla Model 3.
Kjøp Tesla Model 3

Utstyr- og funksjoner

 • Moderne teknologi som oppdaterer seg automatisk som en datamaskin
 • Minimalistisk interiørdesign hvor det meste styres fra display-skjermen
 • Mulighet for selvkjøring og fjernstyring av bil
 • To bagasjerom på 425- og 88 liter
 • Mulighet for å montere takstativ og hengerfeste

Den moderne folkevogna

Tesla Model 3 gir folk flest muligheten til å kjøpe en bil med moderne teknologi, smarte løsninger og gode kjøreegenskaper. Her får du den samme topp moderne teknologien som du finner i de dyrere modellene til Tesla, og det beste med denne er at den oppdaterer seg via wifi-tilkobling. Med andre ord blir bilen bare bedre og bedre med tiden. Dette gjør at det er svært få ting som skiller nyere Tesla Model 3 med de første modellene fra 2019. Med tanke på at Tesla Model 3 ble Norges mest solgte bil med 12 000 solgte biler i Norge i 2021 og at populæriteten har fortsatt i 2022, mener vi at Tesla Model 3 er den nye norske folkevogna.

Plassen i Tesla Model 3 er godt utnyttet. I tillegg til to bagasjerom i hver sin ende av bilen er det et stort rom under gulvet i bagasjerommet. Du får plass til barnevogn i bagasjerommet bak hvis du har behov for det. Det samme gjelder to barneseter i baksetet, men da blir det svært begrenset plass for en tredje person mellom disse. Hvis du har behov for mer plass er det svært enkelt å montere takstativ på Tesla Model 3. Her kan feste sykkelstativ eller takboks. På Standard Range og Long Range modellene kan man også ha hengerfeste. Begge modellene kan trekke opptil 1000 kg, så her er det mulighet for å frakte små hengerlass.

Tesla Model 3 er en lav sportslig bil med sporty kjøreegenskaper. Alle de ulike modellene til Tesla har kraftige motorer som gjør at de har lang rekkevidde, en kraftig akselerasjon og høy toppfart. Se oversikt over de ulike modellene nedenfor.

Standard Range

 • Rekkevidde: 491 km (WLTP)
 • Akselerasjon 0-100 km/t: 6,1 sekunder
 • Toppfart: 225 km/t
 • Hjuldrift: Bakhjulstrekk

Long Range

 • Rekkevidde: 602 km (WLTP)
 • Akselerasjon 0-100 km/t: 4,4 sekunder
 • Toppfart: 233 km/t
 • Hjuldrift: Firehjulstrekk

Performance

 • Rekkevidde: 547 km (WLTP)
 • Akselerasjon 0-100 km/t: 3,3 sekunder
 • Toppfart: 261 km/t
 • Hjuldrift: Firehjulstrekk

Takler norsk vinterføre med glans

Med smart teknologi og god vektfordeling takler Tesla Model 3 norsk vinterføre svært godt, uavhengig av om du velger Standard Range med tohjulstrekk eller Long Range eller Performance med firehjulstrekk. Men firehjulstrekk er tross alt en klar vinner på vinterføre.

Liten sedan med stor plass

Selv om Tesla Model 3 er en liten sedan er plassen godt utnyttet for både fører, passasjerer og bagasje. De to bagasjerommene på 425- og 88 liter dekker plassbehovet til bagasje for de fleste.

Biler til salgs hos oss i MyCar

No items found.Kjøpe brukt Tesla Model 3? Dette bør du vite

Tesla Model 3 var Norges mest solgte bil 2021, og bare dette året ble det solgt over 12000 stk.Det betyr at det er mange brukte biler å velge mellom. Når man kjøper ny Tesla har man ikke like mange valgmuligheter til å skreddersy utstyrspakker som enkelte andre billeverandører, det gjør det mer oversiktlig for deg som skal kjøpe bilen brukt. Det er likevel en del ting vi anbefaler deg å vurdere når du skal kjøpe brukt Tesla Model 3.

Enhanced autopilot

Tesla Model 3 har mulighet for selvkjørende autopilot. Denne funksjonen gjør at bilen er selvkjørende på motorvei, og i tillegg til å styre, gasse og bremse kan den skifte fil hvis fører aktiverer blinklys eller GPSen er innstilt på å forlate motorveien. I tillegg får du tilgang til automatisk parkeringsassistent og Summon. Summon er fjernstyring av bilen via Tesla-appen, som en radiostyrt bil. I norske biler er funksjonen begrenset til at man kan flytte bilen frem eller tilbake, og er svært praktisk hvis man for eksempel skal parkere i en trang garasje hvor man ikke kommer seg inn eller ut av førerdøren. Da kan man heller gå ut av bilen før man kjører inn i garasjen, og fullføre parkeringen via fjernstyringen i appen. Denne tilleggspakken koster rundt 30000,- når man kjøper bilen ny, så det er ikke alle biler som har den.

Hengerfeste

Er hengerfeste viktig for deg? Dette kan man ikke ettermontere på Tesla Model 3, så hvis du har behov for dette må du kjøpe en bil som har det fra før. Merk at man ikke får levert Performance med hengerfeste, men at det finnes en model som ble kalt Base Performance, som har egenskapene til en Performance og ble levert med hengerfeste. Denne ble kun levert i en begrenset periode i 2019.

Sjekk dekkslitasje

Flere eiere av Tesla Model 3 har slitt med at hjulstillingen på bilen har vært feil innstilt når de har kjøpt bilen ny. Sjekk derfor om det er ujevn slitasje på dekkene. Dette er selvfølgelig en justering man får dekket av garantien til Tesla, men det er viktig å rette opp i dette med en gang for å unngå slitte dekk og risiko for å ulykker.

Det er også greit å vite at dekk slites raskere på elektriske biler enn på fossilbiler på grunn av den raske akselerasjonen. Det gjelder også Tesla Model 3 med sin kraftige akselerasjon, så du må beregne å skifte både vinter- og sommerdekk oftere enn på mange andre biler. Tesla anbefaler skift hver 10 000 km, men dette avhenger av kjøringen din.

Varme i ratt

Hvis du fryser på hendene og ønsker varme i ratt er dette tilgjengelig fra 2021 modeller og nyere. De eldre årsmodellene har ikke varmetråder i rattet.
Uavhengige biltester og sammenligninger

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.