Octavia

2013-2023

Octavia

2013-2023

Octavia

2013-2023

Romslig og allsidig familiebil
Mulighet for firehjulsdrift
Velutprøvde solide løsninger
Bagasjerom på opp til 610 liter

Når valget skal bli gjort med hjernen fremfor hjertet

Er du på jakt etter en pent brukt Skoda Octavia? Her får du en oversikt over den populære familiebilen. Skoda Octavia har eksistert siden nittitallet, men vi har valgt å ta for oss generasjon 3 og 4 fra 2013 og frem til i dag. Dette har i mange år vært en populær familiebil, og med sitt store bagasjerom på 610 liter og praktiske, solide løsninger er det med god grunn. Dette er en folkelig bil som appellerer til mange – og spesielt de som velger bil med hjernen fremfor hjertet.
Skoda Octavia

Utstyr- og funksjoner

  • Finnes i flere drivstoffeffektive motoralternativer som bensin, diesel og ladbar hybrid
  • Romslig baksete med skiluke og midtarmlene
  • Brukervennlig infotainment system
  • Populær og fornuftig familiebil
  • Poseholdere og surrekroker i det romslige bagasjerommet

Familiebil med stor F

Vurderer du en pent brukt Skoda Octavia er en fornuftig og praktisk familiebil. Skoda Octavia har i all tid vært en svært fornuftig priset bil som egner seg godt som familiebil, og dette gjør at denne bilen er populær på bruktmarkedet.

Bilen er komfortabel å kjøre og komforten oppleves som midt på treet. Med det mener vi at den ikke er noe mindre komfortabel enn du bør forvente av en praktisk familiebil, men at den har noe å strekke seg etter mot kjørekomforten du betaler ekstra for i for eksempel en Audi A4.

Skoda Octavia kommer med et bredt utvalg av motorer. Den fås med bensin, diesel eller som hybrid. Motoralternativene til Skoda Octavia er både utstyrt med registerreim eller registerkjede. Dette bør du finne ut av ved kjøp av en bruktbil. Da er det viktig å sjekke servicehistorikken og om registerreim er skiftet i henhold til intervallene for dette. Bilen kommer med både manuell- og automatgir. Noen av modellene og særlig de eldste av generasjon 3 har opplevd utfordringer knyttet til DSG-automatkassen, så dette bør også undersøkes nøye. Her bør du undersøke om det har vært noe trøbbel og om det er blitt utført vedlikehold. Flusjing av girkassen og skift av olje er typisk vedlikehold for automatkasser.

Forskjeller på generasjon 3 og 4 av Skoda Octavia
I 2019 kom den fjerde generasjonen av Skoda Octavia og denne er litt større enn generasjon 3. Stasjonsvognen er 22 mm lenger og 15 mm bredere og den er da 4689 mm lang og 1829 mm bred. Generasjon3 kom ikke som ladbar hybrid, mens dette kan du velge ved kjøp av generasjon 4.Kort oppsummert er generasjon 4 en mer moderne bil med oppdatert utstyr og utseende. Begge generasjonene holder seg fortsatt godt, så valget mellom disse går primært på budsjett og hvilke behov du har.

Skoda Octavia Scout
Ønsker du ønsker et rimelig og fornuftig alternativ til Volkswagen Passat Alltrack og Audi A4 Allroad med firehjulstrekk og en høyere bakkeklaring kan en brukt Skoda Octavia Scout være et godt alternativ. Her får du alle egenskapene som er i en vanlig Octavia, i tillegg til å få en bil som tar seg enda bedre frem i terrenget eller når det er vanskelige kjøreforhold.

Skoda Octavia RS
For de som ønsker å skille seg litt utfra alle andre med Skoda Octavia og kombinere praktisk familievennlighet med sportslige kjøreegenskaper, er en brukt Skoda Octavia RS det ideelle valget.Som den mest sporty utgaven av Octavia-serien, bringer RS-modellen det ekstra dose sportslighet til kjøreopplevelsen og et kulere interiørdesign.


Skoda Octavia RS er utstyrt med en kraftig motor som akselererer fra 0-100 km/t på imponerende 6,7 sekunder. Dette gir bilen ekstra morsom og er perfekt for de som ønsker sportslig ytelse i en familiebil. Du får den både med bensin og dieselmotor.  Med en RS mode-knapp har Skoda Octavia RS muligheten til å aktivere et modus hvor bilen strammer opp styringen og forbedrer motorresponsen.

Skoda Octavia RS skiller seg ut med et eksklusivt eksteriørdesign med blant annet sportslige detaljer og noen ekstra tøffe felger. Innvendig bærer Octavia RS preg av sportsinteriør med tydeligeRS-logoer. De komfortable sportssetene gir ekstra støtte under kjøring, og baksetet er utstyrt med varme for ekstra komfort. 


RS-modellen bevarer Octavias velkjente praktiske egenskaper, inkludert romslig bagasjeplass og funksjonelt interiør. Den gir dermed en perfekt balanse mellom familievennlighet og sportslig ytelse. For de som ønsker en fornuftig bil med noen sportslige egenskaper, leverer Skoda Octavia RS den perfekte kombinasjonen.

Fornuftig, Ujålete, Praktisk

Uansett hvilken versjon som passer for deg er Skoda Octaviaet fornuftig valg for de som setter pris på praktiske løsninger ogpålitelighet. Med sitt ujålete design og romslige interiør gir Skoda Octavia enfornuftig og funksjonell kjøreopplevelse. De som velger denne bilen velger bilmed hjernen.

Biler til salgs hos oss i MyCar

No items found.Vi mener at å kjøpe en brukt Skoda Octavia er et fornuftig bruktbilkjøp, men det er likevel noen ting som er verdt å undersøke for å sikre om du har funnet et godt eksemplar.


Elektronikkproblemer
Noen modeller harhatt utfordringer med elektronikken til sentrallås og elektriske ruter. Sjekkservicehistorikken for dette og test at dette funker på bilen du vurderer.

Rust på bremseskiver
Bremseskivene bak på Skoda Octavia er kjente for å ruste raskere enn snittet, så det er viktig å inspisere disse ved kjøp og sørge for noe hard nedbremsing for å unngå dette

Sjekk hjullager og støtdempertopper
:
Sjekk tilstanden til hjullager og støtdempertopper, da dette er deler som slites ofte på Skoda Octavia.

Rust på karosseri
Fra tredje generasjon Skoda Octavia er generelt sett rustbeskyttelsen forbedret sammenlignet med tidligere modeller, men det kan forekomme. Sjekk skjermer, nedre del av dører og kanaler for rust for å være sikker.

Automatgirkasse

Sjekk om det er har vært problemer med automatgirkassen. På særlig de eldste av generasjon 3 av Skoda Octavia har det vært problemer med DSG automatgirkassene.Om du er på jakt etter en bil med manuelt gir har det ikke vært noen kjente problemer med disse girkassene i Skoda Octavia.

Sjekk om bilen har registerrem eller registerkjede

Identifiser hvilken type motor som er installert og sjekk tilstanden på registerrem eller registerkjede, avhengig av modellen oppmot anbefalt serviceintervall.
Uavhengige biltester og sammenligninger

No items found.
Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.