Skoda Enyaq

2021-

Skoda Enyaq

2021-

Skoda Enyaq

2021-

Elektrisk SUV med god plass innvendig
Stilig interiør med stor berøringsskjerm
Avanserte førerassistentsystemer
Stort bagasjerom på 585 liter

Hvorfor velge en brukt Skoda Enyaq?

Skoda Enyaq iV kom for salg i 2021 og har siden den gang vært en populær bil her i Norge. Bilen er som skreddersydd for alle som ønsker en lekker, praktisk og stor elektrisk bil. Skoda Enyaq iV har god plass, lekre detaljer, lang rekkevidde og kan leveres med både hengerfeste og takstativ. Les videre dersom du vurderer å kjøpe brukt Skoda Enyaq.
Kjøp Skoda Enyaq

Utstyr- og funksjoner

 • Travel assist systemer som gjør kjøringen enklere og mer behagelig
 • Prediktiv cruise control som hjelper deg å holde øye med trafikken
 • Køassisten som assisterer deg ved køkjøring
 • Emergency assistent som reduserer ulykkesfare
 • Leveres både med firehjulstrekk og bakhjulstrekk

En praktisk elektrisk SUV for hele familien

Skoda Enyaq iV er en elektrisk SUV med stor plass til hele familien. Bilen er full av praktiske løsninger som poseknagger og feste elementer i bagasjerommet, vippebord i baksetet og oppbevaringsrom for paraply i førerdøren. Bagasjerommet er stort og på hele 585 liter. Her får du god plass til det du vil ha med deg, uavhengig om det er barnevogn, treningsutstyr eller kofferter.

Bilen kommer i følgende fem ulike versjoner:

 • EnyaqiV 50
 • EnyaqiV 80
 • EnyaqiV 80x
 • EnyaqiV 80 Sportline
 • Enyaq iV 80xSportline


Skoda Enyaq iV 50 er innstegsmodellen med minst batteripakke på 51 kWt. Både Enyaq iV80 og Enyaq iV 80 Sportline leveres både som to- og firehjulsdrift. Det er dette som skiller modellene merket med x i oversikten ovenfor. Batterikapasiteten på alle utgavene av iV 80 er på 77 kWt. Antall hestekrefter varierer fra tohjulstrekkerne til firehjulstrekkerne. Tohjulstrekkerne har 204 hk, mens firehjulstrekkerne har to elmotorer og byr på 265 hk. Det skiller ikke mer enn 19 kilometer på rekkevidden mellom firehjulstrekkeren og tohjulstrekkeren, hvor sistnevnte går lengst.

 

Bilen er svært komfortabel og enkel å kjøre på grunn av Travel assist systemene den har. Disse systemene sørger for trygghet og komfort under kjøring for både fører og passasjerer. Av Travel assist-systemer har Skoda Enyaq følgende:

 • Prediktiv cruise controll
  Følger med på trafikken foran deg og tilpasser kjøringen til trafikkskilt og fartsgrenser som er lagret i navigasjonssystemet. Bilen tilpasser derfor kjøring både etter fartsgrense og forholdene på veien, som for eksempel hvis veien er svingete, det kommer et veikryss eller andre grunner til at fart bør tilpasses.

 • Trafikkskiltgjenkjenning
  Dette systemet tolker veiskilt, matcher disse med navigasjonsdata og viser deg skiltinformasjonen på skjermen i bilen.
 • Adaptivlane assist
  Denne varsler hvis bilen holder på å forlate kjørefeltet. Kjørefeltoppmerking, veiarbeid, trafikkskjegler med mer blir registrert av et kamera. Den adaptive funksjonen griper inn for å holde bilen midt i kjørefeltet slik at den ikke vingler.

 • Køassistent
  Denne regulerer avstanden og kjøringen til de andre bilene rundt deg for å gjøre det enklere å kjøre i kø.
 • Emergencyassist
  Reduserer ulykkesfaren hvis fører av en eller annen grunn skulle slippe rattet. Først varsler systemet, men om ingen tar i rattet vil bilen bremse helt ned innenfor kjørefeltetet og slå på nødsignalanlegget. Dette er en trygghet for eksempel hvis fører skulle få et illebefinnende.

  Interiøret i SkodaEnyaq iV finnes i seks ulike designvarianter hvor alle alternativene fremstår både sporty og lekre. Du kan velge mellom følgende varianter:
 • Suite eco design selection – Skinninteriør i fargen Cognac brun
 • Suite designselection – Sort mykt skinninteriør med elegant kantsøm
 • Lounge designselection - Interiør kombinert av skinn og mikrofiber med kantsøm
 • Lodge designselection – Interiør I lyse farger laget av resirkulert polyester fraPET-flasker og ull
 • Loft design selection– Grått og svart interiør kombinert av skinn og stoff som er ekstra enkelt åholde rent
 • Sport linesportsseter – Sportsseter med ekstra sidestøtte

I tillegg har bilen en stor multimediaskjerm på 13 tommer med både touch-funksjon og fjernstyring. Under skjermen har bilen en praktisk håndleddstøtte for en enklere håndtering av skjermen. Bilen oppleves svært komfortabel å kjøre på grunn av interiør og god støydemping.

Er du opptatt av sikkerhet er Skoda Enyaq iV et godt alternativ. Den fikk nemlig fem stjerner i Euro NCAP testen som er den høyeste klassifisering i dette anerkjente uavhengige testløpet, som gjør den til en av klassens sikreste biler. Skoda Enyaq iV oppnådde det beste resultatet noensinne for passasjerbeskyttelse. Så dette er en trygg bil å kjøre for hele familien.

Mulighet for å montere takstativ og hengerfeste

Ved å montere takstativ og hengerfeste får du med deg enda mer enn du får plass til i det store bagasjerommet på Skoda Enyaq iV

Sensorstyrt elektrisk bakluke og nøkkelfri håndtering av alle dører

Med en sensorstyrt elektrisk bakluke og nøkkelfri opplåsing av dører slipper du å finne frem bilnøkkelen når du kommer frem til bilen.

Biler til salgs hos oss i MyCar

No items found.Kjøpe brukt Skoda Enyaq - Dette bør du vite

Det er flere valgmuligheter blant motor, hjuldrift, interiør og farger ved kjøp av ny Skoda Enyaq iV. Hvis du er på jakt etter en brukt Skoda Enyaq iV gjelder det å finne den perfekte kombinasjonen for deg. Mange velger også å tenke på hva som blir viktig den gangen du skal selge bilen igjen. Her er farge, interiør og utstyrsvalg viktig for mange. Nordmenn liker stort sett ikke å skille seg mer ut enn nødvendig. Dette gjenspeiler ofte fargevalget på bil.

Firehjulstrekk eller ikke
Siden prisforskjellen mellom en tohjulstrekker og en firehjulstrekker kun er på 21 000,- (basert på priser i 2022) er det ikke stor prisforskjell på disse på bruktmarkedet heller. Gjør derfor en vurdering på behov ut fra budsjett, men vit at det ikke er stor prisforskjell på de to versjonene.


Forbruk
Det kan være lurt å se på forbruksstatistikken og prøvekjøre bilen for å måle forbruket. Det er noen biler som har slitt medet høyere forbruk og kortere rekkevidde enn oppgitt, men så lenge bilen har fått de siste oppdateringene i løpet av 2022 skal dette være utbedret. Stort sett er eiere av Skoda Enyaq iV fornøyde med bilen. Her får man en stor elektrisk SUV med plass til hele familien til en fornuftig pris.
Uavhengige biltester og sammenligninger

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.