BMW i3

2013-2022

BMW i3

2013-2022

BMW i3

2013-2022

Opp til 310 km rekkevidde
Rustfritt karosseri
Effektivt bagasjerom med plass til barnevogn
Interiør i resirkulert materiale

BMW i3 - Et fire meter langt elektrisk sjarmtroll

BMW i3 kombinerer elektrisk kjøreglede, unikt design, avansert teknologi, og plasseffektivt interiør for å levere en unik kjøreopplevelse. Den kommer i tre ulike utgaver, hvor det også er en ekstra tøff variant av den siste utgaven. BMW i3 er en fire meter lang småbil med et kult og moderne design både på eksteriør og interiør. Innvendig har bilen lekre linjer og materialene som er brukt gjør at den fremstår som en påkostet småbil.
Finn din BMW i3

Utstyr- og funksjoner

  • Intuitivt display for navigasjon, underholdning og telefontilkobling
  • Smarte sikkerhetsfunksjoner for en trygg kjøreopplevelse.
  • Plass til fire voksne personer
  • 260 liters bagasjerom med nok plass til en barnevogn
  • Forvarm eller avkjøl kupéen før du setter deg inn i bilen med Cabin Preconditioning

Skill deg ut i mengden med en BMW i3

BMW i3 er en morsom kvikk småbil med et utseende som skiller seg ut i mengden. Bilen er oversiktlig og kvikk å kjøre. Du sitter høyt og bilen har en har tung og god styring som er typisk BMW. Og med stiv fjæring i kombinasjon med bakhjulsdrift oppleves den som veldig god å kjøre.

Interiøret er lekkert og har plass til fire personer. Det er litt lavt under taket for en voksen mann i baksetet, men ikke verre enn at man fint kan sitte der på en langtur. Ellers har baksetet både isofix til barneseter og koppholdere. Bakdørene går opp motsatt vei enn fremdørene. Dette ser kult ut og er praktisk med tanke på å utnytte plassen i den korte bilen. Dette gjør det enklere å sett inn og feste et barn som sitter fremovervendt i barnesete i baksetet. Hvis du skal ha småbarn i bilen som sitter bakovervendt i barnesetet, anbefales det å velge et barnesete som kan roteres for å enklere kunne feste barnet.

Bagasjerommet er på 260 liter, noe som er ganske lite, men til tross for dette er det godt utnyttet. Vi har testet plassen med både en barnevogn og kofferter og kan bekrefte at det er plass til begge deler. Barnevognen vi brukte og fikk plass til var en Emmaljunga NXT90 med liggedel. Vi fikk også inn fire kofferter i ulike størrelser. Hvis du ønsker å teste bagasjeplass når du prøver bil, kan du låne kofferter for dette i alle MyCars butikker. Ellers finner du både surrekroker og strømuttak i bagasjerommet på BMW i3, så her kan du både feste bagasjen og koble til strøm ved behov.

BMW i3 har en uvanlig dekkdimensjon med noen høye og tynne hjul. Grunnen til dette er for å få lav rullemotstand for å få best mulig rekkevidde. En utfordring med dette er at dekkdimensjonen ofte kan være bestillingsvare hos dekkforhandlere, men dette er heldigvis sjeldent et stort problem. Sørg for å ha med dekkskum på tur slik at du kan få kjørt hjem hvis du skulle være uheldig å punktere.

BMW i3 er bedre enn nesten alle andre biler når det kommer til rust. Karosseriet er laget av et rustfritt materiale og dermed trenger du ikke bekymre deg for det. Bremseskivene derimot kan ruste fort hvis de ikke blir brukt riktig. Det skyldes regenerering og at man bruker bremsene lite. Hvis du kjøper en brukt BMW i3 er det derfor viktig å sørge for å bruke bremsene jevnlig for å unngå rust.

Da bilen kom i 2013 fikk den kun fire av fem stjerner i Euro NCAP kollisjonstest. Grunnen var litt dårlig assistentsystemer. BMW gjorde raskt grep etter dette, og fra 2014 kom bilen med automatisk nødbrems og fotgjengervarsling. Dette er nyttig å vite hvis du er på jakt etter en av de første utgavene.

Hvis du har behov for hengerfeste eller å laste utstyr på taket, er BMW i3 feil bil for deg. Den er nemlig ikke godkjent for dette.

Det er tre ulike versjoner av BMW i3 som du bør kjenne til når det kommer til batterikapasitet og rekkevidde:

BMW i3 (2013-2016)

Rekkevidde: Ca. 120-150 km

Batterikapasitet: 22 kWh

Hurtiglading: Ja

 

BMW i3 (2016-2018)

Rekkevidde: Ca. 180-200 km

Batterikapasitet: 33 kWh

Hurtiglading: Ja, forbedret ladefunksjonalitet


BMW i3 (2018-2022)

Rekkevidde: Ca. 260-310 km

Batterikapasitet: 42.2 kWh

Hurtiglading: Ja, enda kortere ladetid

BMW i3s - En litt mer sporty versjon

Fra 2018 kom også BMW i3s. Det som skiller en vanlig i3 mot en i3s er at sistnevnte er senket 10mm og er 40 mm bredere, som spesielt kommer av bredere hjulbuer. I3s har bredere dekk som gir bedre stabilitet i høye hastigheter. Når det gjelder motorkraft så har i3S en sportsknapp som gir tilgang til noen flere hestekrefter som gjør at bilen går fra 0-100 på 6,9 sekunder i stedet for 7,3som vanlig i3 gjør. I tillegg er interiøret et enda mer sporty uttrykk i i3s. Kort oppsummert er BMW i3s en mer sporty versjon.

BMW i3s - Den tøffeste utgaven av i3

BMW i3 har større hjul som er senket og et bredere karosseri som gjør at bilen ser ekstra tøff ut. Den er også litt raskere opp i fart enn en standard i3.

Få med deg barnevogna i BMW i3

Bagasjerommet på BMW i3 er på kun 260 liter men du får likevel plass til en normal barnevogn

Biler til salgs hos oss i MyCar

No items found.Kjøpe brukt BMW i3? - Dette bør du kjenne til

Hvis du er på jakt etter en brukt BMW i3 bør du sjekke bremseskivene. Som nevnt ruster disse fort på grunn av mangel på bruk. Bremseskiver og klosser som må skiftes er en kostnad du bør ta hensyn til. Ifølge NAF ruster bremseskivene på en BMWi3 mer enn på gjennomsnittsbilen, og det skyldes regenerering og at man bruker bremsene lite.

Hvis du ønsker å bruke så lite penger som mulig på en BMW i3 er naturlig nok de eldste modellene rimeligst. Vår erfaring er at det har vært flere feil med de eldste utgavene av BMW i3 som blant annet ulyder fra forstilling og svake kjørelys. Vi anbefaler derfor å vurdere en bil fra 2016 eller nyere hvis du har mulighet. Er rekkevidde det viktigste for deg er det stort forskjell på den nyeste utgaven fra 2018-2022 med 42,2 KW fra de eldre utgavene. Disse er å foretrekke om du kjører noen mil om dagen. Dette kan også være lurt å velge 42,2 KW utgaven med tanke etterspørselen den dagen du skal selge den igjen.
Uavhengige biltester og sammenligninger

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.